LIMBURG

WEDSTRIJD I.S.T. Cocoon Ham - C. I. Bolderberg  7 - 7  (3-3)

DATUM 19-12-2003  21:00

DOELPUNTEN 4‘ (0-1); 13’ (0-2); 16’ (0-3); 19’ (1-3) goal Chris Witters; 24’ (2-3) goal Niko Kopriva, assist Ivan Cools; 25’ (3-3) goal Ivan Cools, assist Niko Kopriva; 30’ (4-3) goal Niko Kopriva, assist Benny De Boulle; 31’ (4-4); 42’ (5-4) goal Dirk Vonckx, assist Niko Kopriva; 45’ (5-5) own-goal; 49’ (5-6); 50’ (6-6) goal Niko Kopriva, assist Benny De Boulle; 51’ (6-7) strafschop; 52’ (7-7) goal Niko Kopriva, assist Ivan Cools

VERSLAG 7-7 tegen de leider C.I. Bolderberg. Voor de IST-spelers was dit één van die wedstrijden die nog wel enige tijd in het geheugen gegriefd zal blijven. De aanhef liet echter niet vermoeden dat dit voor hen een ‘klassieker’ zou worden. IST speelde wel verdienstelijk mee, en kon sporadisch uitbreken, doch na een kwartier stond het toch al 0-3 voor de bezoekers; individuele fouten werden genadeloos door het technisch sterkere Bolderberg afgestraft. De IST-ers bleven echter de rustig hun spel spelen: agressief verdedigen en waar mogelijk snel en direct uitbreken. Dit zou in de 19e minuut uiteindelijk uitmonden in een aansluitingstreffer via een vrije schop van Chris Witters. En er zou beters volgen: nogmaals via een vrije trap en een veldgoal van Ivan Cools werd de ruststand van 3-3 bereikt. Deze toch wel onverhoopte ruststand gaf de Hamse spelers het nodige vertrouwen om er ook in de 2e helft voluit voor te gaan. Na de pauze bleef men geconcentreerd combineren en ‘kort op de man’ verdedigen. En dit had na enkele minuten in de tweede helft andermaal succes: op aangeven van Benny De Boulle knalde de aanstormende Niko Kopriva ongedekt de 4-3 binnen. Bolderberg bleef echter met technische hoogstaandjes de Hamse verdediging bestoken. En zo werd het dan ook vrijwel onmiddellijk 4-4 via de vaak ongrijpbare ‘nr. 8’. Vervolgens leidde een doelpunt van Dirk Vonckx (5-4) het bloedstollende slot in. In 10 minuten tijd zou nog 5x worden gescoord. Vooreerst kwam Bolderberg via een own-goal terug langszij. En vier minuten later leek de wedstrijd na een intikker definitief in het voordeel van C.I.B. te kantelen. Doch met een snelle uitbraak langs rechts werd het evenwicht hersteld. Toen Bolderberg na een fout van Niko Kopriva een strafschop met succes had kunnen omzetten, leek de wedstrijd andermaal gespeeld. Doch met een vrije trap kon IST Cocoon Ham in extremis een zwaarbevochten punt binnenhalen.